Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
284
Csatoltam képet
4,5,6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4.)
`x+(-x)*3=-10`

`x-3x=-10`

`-2x=-10`

`color(red)(x=5)`



2.)
`(-3)+(-2)+(-1)+0+1`

Tehát legalább 3 negatív szám szerpel a sorozatban.



3.)
`{(x+y=6),(|x|+|y|=44):}=>{(6-y=x),(|x|+|y|=44):}`

`|6-y|+|y|=44`

y értékei lehetnek `y_1=-19` és `y_2=25`


`x_2=6-(-19)`

`x_1=25`


`x_2=-(25-6)`

`x_2=-19`



Tehát a keresett két szám a `color(red)(25)` és a `color(red)(-19)`.
1