Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kellene egy kis segítség.

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Egy szabályos tízszög területe 895 cm2. Mekkora az oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=sqrt((4T)/(n*cot \ (180°)/n))=sqrt((4*895)/(10*cot \ (180°)/10))=color(red)(10,79 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1