Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
319
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, magyarázattal, hogy miért annyi az annyi? Előre is köszönöm!

Hányféle 9 elemű jelsorozatot tudunk felírni a 0 és 1 számjegyekből, úgy hogy
(a) a jelsorozat kezdete 101 legyen?

(b) pontosan 5 darab 1-es legyen benne és a kezdete 101 legyen?

(c) a kezdete legyen 101 vagy a vége legyen 11 (vagy mindkettő teljesüljön)?

(d) pontosan 5 darab 1-es legyen és vagy kezdődjön 101-gyel vagy végződjön 11-gyel (vagy mindkettő)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
panna25 is ezt kérdezte. Tegnap este leírtam neki a választ. Meg tudod keresni?
0

Most látom, hogy panna25 7-elemű jelsorozatot kérdezett. Így módosításra szorul.
A: 101------, ezért |A|=26=64
B: öt darab 1 szerepel, ezért |B|=`((9),(5))`=126
C: -------11, ezért |C|=27=128
|A`cup`B|=`((6),(3))`=20, |A`cup`C|=24=16, |B`cup`C|=`((7),(3))`=35
|A`cup`B`cup`C|=4

a) |A|
b) |A`cup`B|
c) |A`cap`C|=|A|+|C|-|A`cup`C|
d) |B`cup`(A`cap`C)|=|(B`cup`A)`cap`(B`cup`C)|=|B`cup`A)|+|(B`cup`C)|-|A`cup`B`cup`C|

Ez egy elég bonyolult probléma. Ha valami nem stimmel, akkor jelezd!
Módosítva: 3 éve
1