Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
396
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`40 \ °C=color(red)(313,15 \ K)=color(red)(104 \ °F)`

`395 \ K=color(red)(121,85 \ °C)=color(red)(251,33 \ °F)`

`23 \ °F=color(red)(-5 \ °C)=color(red)(268,15 \ K)`



2.)
`DeltaT=color(red)(10 \ °C)`

`DeltaT=color(red)(283,15 \ K)`

`DeltaT=color(red)(50 \ °F)`


`DeltaT=color(red)(10 \ °C)`

`DeltaT=color(red)(283,15 \ K)`

`DeltaT=color(red)(20 \ °F)`



3.)
Hőmérsékletváltozás hatására bekövetkező méretváltozást hőtágulásnak nevezzük. Az anyagok hőtágulása az anyagok molekuláinak és atomjainak mozgásával magyarázható. Az anyagok hőmérsékletének emelkedésével az anyagok molekulái és atomjai mozgékonyabbá válnak, és az anyag térfogata növekszik.


Az oldás során a cukor részecskéi feloldódnak a tea részecskéivel kölcsönhatásba lépve, és a cukormolekulák eloszlanak a folyadékban. Ennek oka, hogy a cukor molekulái és a tea részecskéi közötti vonzóerők győzik le a cukormolekulák közötti vonzóerőket, így a cukor feloldódik a tea részecskéi között.


A parfümcsepp illata a szobában szétterjed, mert az illóanyag molekulái folyamatosan szétoszlanak a környező levegőben. Az illat terjedése a molekulák mozgásának és a légáramlatoknak köszönhető.


Hőátadás következik be mely azt jelenti hogy a melegebb nagyobb energiával rendelkező test átadja az energiája egy részét a hidegebb kisebb energiával rendelkező testnek. Ez addig tart míg a két test hőmérséklete és energiája ki nem egyenlítődik.
0