Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Négy hamburger plusz két kóla 1150 Ft, három hamburger plusz egy kóla 800 Ft. Mennyibe kerül egy hamburger és mennyibe kerül egy kóla?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy hamburger ára: `x`

Egy kóla ár: `y`

`{(4x+2y=1150), (3x+y=800):}`

`y=800-3x`

Másikba behelyettesítve:

`4x+2(800-3x)=1150`

`4x+1600-6x=1150`

`-2x=-450`

`x=color(red)(225)`

`y=800-3*225=color(red)(125)`

Egy hamburger `225` forintba, egy kóla pedig `125` forintba kerül.
Módosítva: 3 éve
2