Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csillagászat

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Mekkora a tömegvonzás a Föld és a Jupiter között? Számítással igazolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Föld tömege: `5,974*10^24 \ kg`

Jupiter tömege: `1,9*10^27 \ kg`

Gravitációs állandó: `6,67*10^-11 \ m^3/(kg*s^2)`

Föld - Jupiter átlagos távolsága: `6,287*10^8 \ km=6,287*10^11 \ m`


`F_g=(G*M_F*M_J)/r^2=(6,67*10^-11 \ m^3/(kg*s^2)*5,974*10^24 \ kg*1,9*10^27 \ kg)/((6,287*10^11 \ m)^2)=color(red)(1,92*10^18 \ N)`
0