Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"AB"=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)=sqrt((-3-4)^2+(4-2)^2)=color(red)(sqrt53 \ cm)`

`"AC"=sqrt((c_1-a_1)^2+(c_2-a_2)^2)=sqrt((-1-4)^2+(1-2)^2)=color(red)(sqrt26 \ cm)`

`"BC"=sqrt((c_1-b_1)^2+(c_2-b_2)^2)=sqrt((-1-(-3))^2+(1-4)^2)=color(red)(sqrt13 \ cm)`


AB oldallal szemben lévő szög: `cosalpha=(AB^2-(AC^2+BC^2))/(-2*AC*BC)=(sqrt53^2-(sqrt26^2+sqrt13^2))/(-2*sqrt26*sqrt13)=>color(red)(alpha=112,38°)`

`T=(AC*BC*sinalpha)/2=(sqrt26*sqrt13*sin112,38°)/2=color(red)(8,5 \ cm^2)`

`K=AC+BC+AB=sqrt26+sqrt13+sqrt53=color(red)(15,98 \ cm)`
2