Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget kérek az elektronika házimban

Főoldal » Középiskola » Fizika
331
Semmit nem tudok a tanár csak feladta
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fajlagos ellenállás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A fajlagos ellenállásokat kikeresed valamilyen táblázatból.
Az ellenállás: R=ϱ·ℓ/A
ϱ: fajlagos ellenállás [Ωmm²/m]
ℓ: hossz [m]
A: keresztmetszet [mm²]
Az elsőnél csak be kell helyettesíteni.
A másodiknál: A=d²π/4
A harmadiknál A=a²
1