Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
987
Egy fotokatódból kilépő elektronok maximális sebessége 484000 m/s. Mekkora a megvilágító fény hullámhossza nm-ben, ha a kilépési munka 3,0 eV?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A megvilágító fény fotonjainak energiája fedezi a kilépési munkát, plusz a kilépő elektronok mozgási energiáját:

`hc/lambda=W_k+1/2m_ev^2`

`lambda``=``(hc)/(W_k+0.5*m_e*v^2)``=``(6.626*10^-34*3*10^8)/(3*1.602*10^-19+0.5*9.109*10^-31*484000^2)``~~``3.38*10^-7 m=338nm`
0