Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
1. Egy szabályos négyoldalú egyenes hasáb oldalfelszíne 384 cm², és teljes felszíne pedig 512 cm².Számitsd ki a hasáb:alapélének hosszát, magasságát,térfogatát!
2. Egy szabalyos hatoldalú hasab oldalfelszine 480 cm²,magassaga 10 cm. Szamistsd ki a hasab alapelenek hosszat, teljes felszinet es terfogatat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`a=sqrt((A-T_p)/2)=sqrt((512-384)/2)=color(red)(8 \ cm)`

`m=T_p/(n*a)=384/(4*8)=color(red)(12 \ cm)`

`V=a^2*m=8^2*12=color(red)(768 \ cm^3)`



2.)
`a=T_p/(n*m)=480/(6*10)=color(red)(8 \ cm)`

`V=(n*a^2*cot \ (180°)/n*m)/4=(6*8^2*cot \ (180°)/6*10)/4=color(red)(1.662,77 \ cm^3)`

`A=(2*n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+n*a*m=(2*6*8^2*cot \ (180°)/6)/4+6*8*10=color(red)(812,55 \ cm^2)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0