Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vegyes egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x>0
Legyen y=x^(logx-2)!
Ekkor az egyenlet:
100y+1/y-20=0
100y^2-20y+1=0
(10y-1)^2=0
10y-1=0
y=1/10
x^(logx-2)=1/10
Ha logx 10-alapú logaritmust jelöl, akkor
log(x^(logx-2))=log(1/10)
(logx-2)*logx=-1
(logx)^2-2*logx+1=0
(logx-1)^2=0
logx=1
x=10
0