Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vegyes egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7-x>0
7>x
A szorzat akkor és csak akkor 0, ha valamelyik tényezője 0
a)
log(7-x)=0
7-x=1
x1=6

b)
3^(x2-7,2x+3,9)=3^(2,5)
x2-7,2x+3,9=2,5
x2-7,2x+1,4=0
x2=1/5, x3=7
x3 hamis megoldás.


0