Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Expnenciálsi egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
5^(3x+2-(1-x))=125^(2x-1-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`5^(3x+2-(1-x))=125^(2x-1-x)`

`5^(3x+2-1+x)=125^(x-1)`

`5^(4x+1)=(5^3)^(x-1)`

`5^(4x+1)=5^(3x-3)`

SZ. M. M.

`4x+1=3x-3`

`x=-4`
1