Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
297
2^x-10*(2^-x)+3=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2^x-10*(2^(-x))+3=0`

`2^x-10*1/(2^x)+3=0`

`a=2^x`

`a+10/a+3=0`

`a^2+3a+10=0`

`a_1=-5`

`a_2=2`


`2^x` nem lehet `-5`

`2^x=2`

`x=1`
0