Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni ebbe a feladatba!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
1. feladat: 6x+59<4x+5*(3-4x)
2. feladat: csatoltam képbe
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

`6x+59<4x+5(3-4x)`

`6x+59<4x+15-20x`

`6x+59<-16x+15`

`22x<-44`

`x<-2`3

2.

`(3x+1)/4-(x-2)/3=1+(x+4)/6` `//*12`

`3(3x+1)-4(x-2)=12+2(x+4)`

`9x+3-4x+8=12+2x+8`

`3x=9`

`x=3`

Ha akarsz ellenőrízheted, én nem fogom most.
1