Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Peti egy nap 10 óráig tanul. Minden órában kap vagy egy feketepontot, vagy egy pirospontot. Kétszer egymás utáni órában nem kaphat pirospontot. Feketepontot kaphat egymást követő órákban is. Az első órában bármit kaphat, de ugyanúgy érvényes, hogy hogyha pirospontot kap, akkor utána feketét kell kapnia. Hányféleképpen kaphat Peti pontokat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kombinatorika, 10. osztály, Peti, pirospont
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Tamás te ilyen kényszeres hülye vagy? Vagy vernek otthon?
-3

0 db piros: 1
1 db piros: 10
2 db piros: (9 alatt 2)=36 (8 db fekete "közeibe" kell elhelyezni 2 pirosat.)
3 db piros: (8 alatt 3)=56 (9 db fekete "közeibe" kell elhelyezni 3 pirosat.)
4 db piros: (7 alatt 4)=36
5 db piros: (6 alatt 5)=6
-1