Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Egy egyenlő szárú háromszög alapján fekvő szögeinek szögfelezői 150 fokos szöget zárnak be egymással. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
alfa/2+alfa/2=180°-150°
alfa=30°
béta=30°
gamma=120°
-1