Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Egy háromszög szögeinek aránya 2 : 3 : 5 !
Milyen nagyságúak a háromszög szögei?
Vezesd le egyenlettel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ja, bocs, elnéztem:
alfa=2x
béta=3x
gamma=5x
alfa+béta+gamma=180°
10x=180°
x=18°
-3