Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Egy szállítási vállalkozás 4 kamionnal szállít árut.
Az első kamionban b tonna áru van. A második kamionban 3 tonnával kevesebb van, mint az elsőben. Mennyi árut szállít a második kamion? A harmadik járműben kétszer annyi áru van, mint az elsőben. Mennyi árut szállít a harmadik kamion? A negyedik kamionban lévő áru éppen fele a második kamion rakományának. Mennyi árut szállít a negyedik kamion? Számold ki, hány tonna áru van az egyes járműveken, ha összesen 36 t árut szállít?



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. kamion: b
2. kamion: b-3
3. kamion: 2b
4. kamion: (b-3)/2
b+b-3+2b+(b-3)/2=36
2b+2b-6+4b+b-3=72
9b=81
b=9
-2