Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály Lineáris függvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1819
Mind a 2 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ábrázoláshoz számod ki a függvény két tetszőleges pontját, és kösd össze őket. Például az első függvény az `x=0` helyen a `-3` értéket veszi fel, az `x=3` helyen pedig a `9`-et, vagyis a grafikon átmegy a (0;-3) ás (3;9) pontokon.


A pontok első koordinátája az x, ezt helyettesítsd be a függvénybe. A kapott értéket ezután hasonlítsd össze a pont y koordinátájával, és megtudod, hogy fölötte van, vagy alatta.

Nézzük például az első feladatot. `f(0)=-3`, ebből máris látszik, hogy a B pont rajta van a függvény grafikonján. Az A és C pontok y koordinátája nagyobb a függvényértéknél, tehát ezek a pontok a grafikon felett vannak.

`f(1)=1`, tehát a D pont illeszkedik a grafikonra, az E pont pedig a felette van.

`f(2)=5`, tehát a G pont illeszkedik a grafikonra, az F pont pedig alatta van.

És így tovább...
0