Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
299
Hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérlek segítsetek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`AB=18` `cm`

`AC=24` `cm`

`BC=30` `cm`

`a)`

Akkor derékszögű, ha

`BC^2=AB^2+AC^2`

`30^2=900`

`18^2+24^2=324+576=900`

`900=900`

`c)`

`T=(AB*AC)/2`

`T=(18*24)/2=216` `cm^2`

`b)`

`AD` Magasság:

`T=(BC*AD)/2`

`216=(30*AD)/2`

`30*AD=432`

`AD=14.4` `cm`

`AM` oldalfelező, ami valójában egy súlyvonal.

Az átfogóhoz tartozó súlyvonal az átfogó fele, hiszen a háromszög köré írt kör sugara az áfogó fele, és a súlyvonal is egy ilyen sugár.

`AM=(BC)/2`

`AM=30/2=15` `cm`
1