Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Ebben a két feladatban szeretnék segítséget kérni

Az 5110ben elsősorban a b-ben
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3846.
0 bogár valószínűsége: P(0)= (135 alatt 15)/(227 alatt 15)
1 bogár valószínűsége: P(1)= (135 alatt 14)*(92 alatt 1)/(227 alatt 15)
2 bogár valószínűsége: P(2)= (135 alatt 13)*(92 alatt 2)/(227 alatt 15)

Legalább 3 bogár valószínűsége: 1-P(0)-P(1)-P(2)
0

5110.
a) (7 alatt 3)*(16/32)^4*(4/32)^3=(7 alatt 3)*(1/2)^4*(1/8)^3=...

b) 1 - ((7 alatt 6) + (7 alatt 7))*(1/2)^7=...
0