Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenletéhez kapcsolódó feladatban is szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(3+x)^2+(y-4)^2=25`

`(x-(-3))^2+(y-4)^2=5^2`

Az egyenletet `(x-p)^2+(y-q)^2=r^2` alakban lehet felírni, ami egy `color(red)(r=5 \ cm)` sugarú és `color(red)((-3;4))` középpontú kört jellemez.

`d=2*r=2*5=color(red)(10 \ cm)`
1