Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

Koszinusztétel:

`7^2=5^2+8^2-2*5*8*cosgamma`

`7^2+80cosgamma=5^2+8^2`

`80cosgamma=5^2+8^2-7^2`

`cosgamma=(5^2+8^2-7^2)/80`

`gamma=60°`

`b)`

`cos^2x=1/4`

`cosx=+-1/2`

Itt négy megoldás lesz, de kettőt-kettőt egybe lehet írni, csak akkor lecsökken a periódus. Tehát:

`x_1=pi/3+k*pi`

`x_2=pi-pi/3+l*pi=(2pi)/3+l*pi`

`k; l in ZZ`

`c)`

`I)` igaz

`II)` hamis

`III)` hamis
Módosítva: 3 éve
0