Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek egy mértan feladat megoldásába?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
Magyarázatra is szükségem lenne. Odáig jutottam, hogy a háromszög A,B,C szögeit kiszámoltam. Tovább nem megy.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Az a taktika hogy keresni kell olyan háromszögeket, aminek két szögét már tudod.

EIC:
- a C-nél lévő szög elvileg már megvan, 58°. Ebben a kis háromszögben a C-nél lévő szög a szögfelező miatt ennek a fele lesz, 29°.
- az E-nél lévő szöget a BEC háromszögből tusod kiszámolni, ebben már tudsz két szöget. 180°-33°-58°=89°.
-így az I-nél lévő szög ami kérdés: 180°-29°-89°=62°.

AFI: AFC háromszögből, 180°-56°-29°=95°.

IBD: pont ugyanaz mint a CBE, 33°.

1