Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7. Osztályos

Főoldal » Általános iskola » Fizika
448
Sziasztok ! Kérlek segítsetek az alábbi házi feladatban ! Csak a kettes és hármas feladatban ! Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2
a, igaz, máskülönben nem lennének egyensúlyban a testek, és lenne gyorsulásuk
b, hamis, az erő-ellenerő párok mindig csakis ugyanazon a testen ébredhetnek
c, igaz, a kettő vektoriális összegétől függ a gyorsulásvektor iránya és nagysága is
d, amennyiben a rugót vesszük tartóerőnek igaz, amennyiben nem, akkor a rugóerő, ez alapján I/H
e, hamis, például a kerék is azon az elven műkodik, hogy a fellépő súrlódásból fakadó ellenerő "hajtja" előre.

3.a rugó 1N erőt fejt ki. F=ma, ahol csak a gravitációs erő hat a két testre. Frugó=Fg=2*m*g (kettővel még fel kell szorozni, mert 2m-nyi tömeg húzza a rugót, oldalanként 1) m=Frugó/(2g) ha g-t 10 m/s^2 nek kerekited akkor m=1/20kg, azaz 50g-osak a testek.
0