Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene ellenőrizni szeretném, hogy jól gondolkodtam-e.

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
1) Egy közös állattartásban kutyákat és macskákat tartanak. Az összes állatok száma 32 és az összes lábuk száma 90. Hány kutya és hány macska van a telepen?

2) Egy ház körül kerítés van, ami egy négyzet alakú területet határol. A kerítés hossza összesen 40 méter. Mekkora a terület, amit a kerítés határól?

3) Egy áruházban két fajta játékot árusítanak. a táblajáték 3000 forint, a videojátékot 6000 forintért. Egy ügyfél 36000 forintot költött, és összesen 8 játékot vásárolt. Hány darab videojátékot és hány darab táblás játékot vásárolt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2.
K=40m
K=a+a+a+a
a=40:4=10
a=10m
T=a²
T=10·10=100m²
0

2.
K=40m
K=a+a+a+a
a=40:4=10
a=10m
T=a²
T=10·10=100m²
0