Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Készülnék dolgozatra de nem értem ezt a feladatot :(

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1772
a/Hány négyzetdeciméter a területe a következő paralelogrammának?
A) a= 12dm, ma =3,8dm
B) b= 21,2dm, mb =15dm
C) a= 85cm, ma =1,4m
D) b= 2,8m, mb = 140cm
b/Add meg a hiányzó oldal vagy magasság hosszát!
a=8,8cm, ma=2,5cm,b=11cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A paralelogramma területe az alábbi képlettel számolható:
a*ma
(Természetesen igaz b*mb és c*mc stb...)

Ezt felhasználva:
A,
T=12dm * 3,8dm = 45.6 dm2

B,
T=21,2*15 = 318 dm2

C,
a=85cm=0.85m
T=0.85*1,4=1,19m2

D,
mb=140cm=1,4m
T=2,8*1,4=3,92m2
2

a, A) 45,6 négyzetdeciméter
B) 318 négyzetdeciméter
C) 119 négyzetdeciméter
D) 392 négyzetdeciméter
0