Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatvány kifejtés

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
416
Fejtsük ki a binomiális tétel alapján az `(x^2-2y^3)^5` hatványt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(a+b)^n=sum_(k=0)^n((n),(k))a^(n-k)b^k=sum_(k=0)^5((5),(k))*(x^2)^(5-k)*(-2y^3)^k=`

`((5),(0))(x^2)^5*(-2y^3)^0+((5),(1))(x^2)^4*(-2y^3)^1+((5),(2))(x^2)^3*(-2y^3)^2+((5),(3))(x^2)^2*(-2y^3)^3+((5),(4))(x^2)^1*(-2y^3)^4+((5),(5))(x^2)^0*(-2y^3)^5=`

`color(red)(x^10-10x^8y^3+40x^6y^6-80x^4y^9+80x^2y^12-32y^15)`
2