Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Erre az egyenlettípusra keresek példa levezetést.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(1+2x)*(3-x)-1x^2=9`

`3-x+6x-2x^2-x^2=9`

`-3x^2+5x-6=0`

Már ha rá nézünk akkor is látszik, hogy a diszkrimináns kissebb mint 0. Tehát ennek az egyenletnek nem lesz megoldása. De ezt igazolván: `d=sqrt(b^2-4*a*c)=sqrt(5^2-4*(-3)*6)=color(red)(-47)`

Tehát a gyök alatt negatív szám lenne ami nem lehetséges így mivel `Dlt0` az egyenletnek nincs megoldása!
0