Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Ezt a feladatot valaki levezetné nekem a megoldóképlet segítségével, hogy a többi ehhez hasonlót is megtudjam oldani?
Úgy csinálom, ahogy kell mégsem jó számok jönnek ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(2+-sqrt((-2)^2-4*1*(-3)))/(2*1)=(2+-sqrt(4+12))/2=(2+-4)/2=color(red)({(x_1="-1") , (x_2 =3):})`
0