Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel- Gyakorló feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
A sifelvonó indulópontja a tengerszint felet 1200 m-rel van, a végpontja pedig 1600 m-rel a tengerszint felett található. Az induló- és a végpont között vizszintesen 1 km a távolság. Milyen hosszú úton utazhatunk a sifelvonóval?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik befogó `1000` `m`, a másik pedig `1600-1200=400` `m`.

Az átfogó legyen `x`:

`x^2=1000^2+400^2`

`x=sqrt(1000^2+400^2)≈1077.03` `m`
1