Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület kerület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Sziasztok!Nagyon szèpen kérek valakit, hogy az 1,3 feladatot magyaràzza már el,nem azt kérem hogy helyettem oldja meg,hanem nem értem,csak hogy magyarázza el .Nagyon fontos lenne. Köszi Ati
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.Feladat

Kerületét úgy határozd meg, hogy egy négyzet legyen 1 cm hosszúságú.

Pl az első alakzat: felső része 6 cm hosszú mert 6 négyzetből áll. Jobb oldalsó része szintén 6 négyzet tehát az is 6 cm hosszú. Alsó része 3 négyzet tehát 3 cm. Baloldala alul 3 négyzet ezért 3 cm. Feljebb lévő alsó vonal 3 négyzet azaz 3 cm. Baloldal felső rész 3 négyzet ezért 3 cm. Tehát a kerülete: `K=6+6+3+3+3+3=color(red)(24 \ cm)`

Területét úgy határozd meg, hogy abból a fura alakzetból négyzeteket és négylalapokat csinálsz. Felső részre lehet 1 téglalapot az elsőba egy négyzetet. Megszámolod hogy a négylalap egyik oldala 6 cm mert 6 négyzet. Másik oldala 3 cm mert 3 négyzet. És a területképlettel kiszámolod. Ugyan így négyzettel is. És össze adod a két területet.

`T_"téglalap"=a*b=6*3=color(red)(18 \ cm^2)`

`T_"négyzet"=a^2=3^2=color(red)(9 \ cm^2)`

`T_"összes"=T_"téglalap"+T_"négyzet"=18+9=color(red)(27 \ cm^2)`


És így tovább. Mindenhol négyzeteket vagy téglalapokat keress. Ugyan ezt csináld az összesnél.
Módosítva: 3 éve
0