Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
334
Határozzátok meg a következő anyagok
normál körülmények között mért térfogatát a) 1g N2;
b) 1g NH3;
c) 24,088-1023 N₂ molekula;
d) 24,088-1026 NH3 molekula.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
a) 0,8dm3
b)1,31dm3
c) 89,86dm3 (hogyha amit írtál az atomok száma like: 6x1023-on az 1 mól)
d) 89968,7dm3
0

Gondolom a számolás menetére is kiváncsi vagy, így jönnek ki az eredmények:

a)
Vm (normálállapot) → 22,4 dm³/mol
n = m/M → 1g / 28g/mol → 0,0357 mol
V = n·Vm = 0,0357·22,4 → 0,8 dm³

b)
Ugyanez az elv alapján

c)
Na = 6,022·10²³
n = N/Na = 4 mol
V = n·Vm = … dm³

d)
Ugyanez az elv alapján
Módosítva: 3 éve
1