Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
434
Sziasztok! A lenti feladatokban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan kell megoldani. Nagyon megköszönném, ha érthetően levezetné valaki:
29. Egy vízszintesen rögzített b kiterjedésű súrlódásmentes lejtő milyen  szöget zárjon be a
vízszintessel ahhoz, hogy a lehető leghamarabb csússzon le róla egy test.
41. Az ábrán látható testek tömege M=5kg, m1
=2kg, m2 =3kg, a rugó, a csiga és a kötelek tömege,
valamint a súrlódás elhanyagolható. Tudjuk, hogy
mindhárom testnek ugyanakkora a=0,5m/s2 a
gyorsulása. Mekkora a lejtő α szöge és mennyi a
rugó megnyúlása, ha a rugóállandó D=20N/cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, házifeladat
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Itt van még egy feladat és a 41. feladathoz az ábra.
0