Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Egy kétoldalú érmét fel dobunk 11 alkalommal.
A) hányféleképpen lehet legalább 2 fej?
B) hányféleképpen lehet legfeljebb 7 fej?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
An féleképpen lehet pontosan n darab fej. An=(11 alatt n)
Összesen 2^11 féle eredménye lehet a dobásoknak.
A)
(11 alatt 2)+(11 alatt 3)+...+(11 alatt 11)=2^11-(11 alatt 0)-(11 alatt 1)

B)
(11 alatt 0)+(11 alatt 1)+...+(11 alatt 7)=2^11-(11 alatt 11)-(11 alatt 10)-...-(11 alatt 8)
0