Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
435
Sziasztok, valaki tudna ebbe a feladatba segíteni és ugyanugy az elméleti részél elküldeni? Köszi szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A Pitagorasz-tételből következően BC=20, ezért BO=OC=10.
EOC hasonló BAC, így a megfelelő oldalak aránya egyenlő.
EO/OC=BA/AC
EO/10=12/16
EO=15/2
...
0