Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
396
Tudna valaki ebben is seguteni? Próbáltam elmagyarazni a barátomnak, de nem értette
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
6,

a,

1 mol `CO_2`-gáz térfogata standard körülmények között 24,5 `dm^3`

0,1 mol `CO_2`-gáz térfogata `0.1*24.5` = `ul("2,45 " dm^3)`.

b,

24,5 `dm^3` hidrogéngáz az 1 mol, ami 2 g.

2000 `dm^3` hidrogéngáz tömege `2000/24.5*2` = `ul("163,27 g")`.

c,

Az oldat tömege 180 g víz + 20 g só = 200 g oldat

200 g oldatban van 20 g só

100 g oldatban van `100/200*20` = 10 g só

A kapott oldat `ul("10 tömeg%-os")`.

d,

`M(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

67 g kénsav az `67/98` = 0,684 mol

3,5 `dm^3` oldatban van 0,684 mol kénsav

1 `dm^3` oldatban van `1/3.5*0.684` = 0,195 mol kénsav.

A keletkező oldat `ul("0,195 " (mol)/(dm^3))`-es.
1