Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, lencsék

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
680
Egy 21 cm fókusztávolságú lencse 3,0-szeres nagyítású képet készít az optikai tengelyen álló tárgyról. Milyen messze van a keletkezett kép a lencsétől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`f=21\ cm=0.21\ m`
`n=3.0=k/t\ \ \ \ -> \ \ \ t=k/3`
`1/t+1/k=1/f`
`3/k+1/k=1/f`
`4/k=1/f`
`k=4·f=4·0.21=0.84\ m`
1