Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, valaki tudna segíteni a matek háziba?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
Feladat: Mekkora a téglalap területe, ha a kerülete 48 cm, és az egyik oldala háromszorosa a másiknak?
(Aranyos osztással kellene megcsinalni)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van 2 db hármas és 2 db egyes oldala.

`(48)/(2*3+2*1)=6`

Egyik oldal: `6` `cm`

Másik oldal: `3*6=18` `cm`

És akkor a terület:

`T=6*18=108` `cm^2`
1