Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
587
Egy kerekes kút (hengerkerék) lelke a közös tengelyű, 30 cm átmérőjű henger és a 80 cm átmérőjű kerék. Mekkora erőt kell kifejtenünk, miközben 20 l vizet nagyon könnyű kötélen 1 kg tömegű vödörben 10 méter mélyről húzzuk fel a kerekes kúttal? Mennyi munkát végzünk eközben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=((m_("víz")+m_("vödör"))*g*r)/R=((20 \ kg+1 \ kg)*9,817 \ m/s^2*0,15 \ m)/(0,4 \ m)=color(red)(77,31 \ N)`

`W=(m_("víz")+m_("vödör"))*g*h=(20 \ kg+1 \ kg)*9,817 \ m/s^2*10 \ m=color(red)(2.061,57 \ J)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1