Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányos osztás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
663
Két szám aránya 3:4, összegük 16,1. Melyik ez a két szám? Ezt a feladatot hogy kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2 féleképpen is le tudom írni:

`I.`

`(16,1)/(3+4)=2.3`

Az egyik szám: `3*2.3=6.9`

A másik: `4*2.3=9.2`

`II.`

`3x+4x=16.1`

`7x=16.1`

`x=2.3`

Az egyik szám: `3*2.3=6.9`

A másik szám: `4*2.3=9.2`
2