Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányos osztás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
698
Valaki segít, hogy hogy kell megoldani az arányos osztásos feladatokat? Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha nincs konkrét feladat, amit meg kéne oldani, akkor azt ajánlom, hogy nézz meg pár YouTube videót róla, ahol csinálnak feladatokat, az majd segít.

Ha pedig van konkrét feladatod, akkor küldd be nyugodtan!
0

"Három pozitív szám aránya 4:5:6. A legnagyobb szám 36. Számítsd ki a három szám szorzatát!"

Ha az arányuk 4:5:6, akkor azt úgy is fel lehet írni, hogy a számok: `4x`, `5x`, `6x`.

És ha a legnagyobb 36, akkor:

`6x=36`

`x=6`

A három szám:

`4*6=24`

`5*6=30`

`6*6=36`
1