Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek kerlek segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
sos kerlek segitsetek a tesomnak ne legyen egyes kerlekcsatoltama kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos kerlek segitsetek kerlek nagyon
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

Magasság:

`cos22°=m/(16.7)`

`m=16.7*cos22°≈15.43` `cm`

Alap:

`sin22°=(a/2)/(16.7)`

`a/2=16.7*sin22°`

`a=33.4*sin22°≈12.51` `cm`

Terület:

`T=(12.51*15.43)/2=96.52` `cm^2`

2.

`sin32°=x/(149.8)`

`x=149.8*sin32°≈79.38` `m`

3.

`c=18` `cm`

`a=16.4` `cm`

`b=sqrt(18^2-16.4^2)=(4sqrt(86))/5` `cm`


`sinalpha=(16.4)/(18)`

`alpha≈65.66°`

`sinbeta=((4sqrt(86))/5)/18`

`beta≈24.34°`

`K=18+16.4+(4sqrt(86))/5≈41.82` `cm`

`T=(16.4*(4sqrt(86))/5)/2≈24.33` `cm^2`

`R=18/2=9` `cm`
Módosítva: 3 éve
0