Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek legysziiii

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Nagyon sos kerem kerem a tesomnak csatolom a kepet nem szeretnem hogy megbukjon legyszi segutsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos matek kerlek kerlek kerlek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megcsinálom, hogy ne éktelenkedjen itt a kiemeltek közt.

1.

Magasság:

`cos18°=m/(13.3)`

`m=13.3*cos18°≈12.65` `cm`

Alap:

`sin18°=(a/2)/(13.3)`

`a=2*13.3*sin18°≈8.22` `cm`

Terület:

`T=(8.22*12.65)/2≈51.99` `cm^2`

2.

`sin28°=x/(139.3)≈65.397` `m`

3.

`a=9.4` `cm`
`c=10` `cm`

`b=sqrt(10^2-9.4^2)=(sqrt(291))/5≈3.4` `cm`

Szögek:

`sinalpha=9.4/10°`

`alpha≈70.05`

`cosbeta=9.4/10`

`beta≈19.95°`

Kerület:

`K=9.4+3.4+10=22.8` `cm`

Terület:

`T=(9.4*3.4)/2≈16` `cm^2`

Köré írt kör:

`R=10/2=5` `cm`
0