Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek ma 12 30 ig segutseteek

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
csatolom oekt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyon sos ezen mulik ne bukjak meg
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. kép

1. feladat

Itt szinuszt kell használni.

`sin41°=x/(140,4)`

`x=140,4*sin41°≈92.11` `m`

Tehát `92.11` méter magasra visz fel.

2. feladat.

Ha elfelezzük, akkor kapunk két derékszögű háromszöget. Az áfogó ekkor lesz, és az egyik hegyesszöge `15°`. A magasság az egyik befogó (szög melletti tehá koszinusszal kell majd), az alap fele pedig a szöggel szemközti befogó (tehá szinusszal kell majd).

Magasság

`cos15°=m/10`

`m=10*cos15°≈9.66` `m`

Alap:

`sin15°=(a/2)/10`

`a/2=10*sin15°`

`a=20*sin15°=5.18` `m`

A terület `(a*m)/2`, azaz:

`T=(9.66*5.18)/2=25` `m^2`

(egyébként, ha a pontos értékeket írod be, akkor pontosan 25 cm^2 lesz a területe.

3.

`a=11.5` `cm`

`c=12` `cm`

`b=sqrt(12^2-11.5^2)=sqrt(47)/2` `cm`

Szögek:

Ugye, az egyik szöge derékszög, de a másik kettő:

`sinalpha=(11.5)/12`

`alpha≈73.4°`

`sinbeta=((sqrt(47))/2)/12`

`beta=16.6°`

Kerület:

`K=11.5+12+(sqrt(47))/2≈26.93` `cm`

Terület:

`T=(11.5*(sqrt(47))/2)/2≈19.71` `cm^2`

A köré írt kör sugara egyenlő az áfogó felével:

`R=12/2=6` `cm`
Módosítva: 3 éve
0

A másik kettő lapon ugyanolyan feladatok vannak, mint az elsők. Az alapján meg tudod azokat is oldani.
Módosítva: 3 éve
-1