Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
583
Sziasztok!Két síléc együttes felülete 54dm2.Egy azon síelő gyerek 1045 Pa nyomást fejt ki a hóra. Mekkora a gyerek tömege, ha a ruházata, a felszerelés és a sílécek együttes tömege 3 kg?Köszönöm előre is a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`p=(F_(ny))/A`

`p=(M*g)/A`

Az `M` két tömeg összege. Az egyik a gyerek a másik a felszerelés együttes tömege.

`M=m_(gy)+m_f`

Vissza helyettesítjük

`p=((m_(gy)+m_f)*g)/A`

Átrendezzük `m_(gy)`-re

`m_(gy)=(A*p)/g-m_f`

Átváltjuk a `dm^2`-t `m^2`-re

`m_(gy)=(A*p)/g-m_f=(0,54*1045)/10-3=53,43kg`
0