Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás kiszámítás!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
347
Sziasztok!A pékségben a kenyerek tárolására fémből készült polcos szekrényt használnak, melynek tömege üresen 25kg, és a négy lába összesen 16 négyzetcentiméter területen nyomja a talajt. Mekkora a szekrény nyomása üresen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`p=frac{F}{A}=frac{"25 kg"cdot10 frac{m}{s^2}}{"0,0016 "m^2}="156 250" Pa`
0