Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika beadandó

Főoldal » Általános iskola » Fizika
527
1/ a szánkó és a rajta ülő gyerek együttes tömege 36 kg. A szánkó 4 dm2 felületen érintkezik a hóval.
Akkor mekkora a hóra ható nyomás

2/ A traktor lánctalpai a talajjal érintkező felületének nagysága 1.4m2. A traktor 6 t tömegű.
Mekkora nyomással nehezedik a talajra?
3/magyarázd el röviden mit jelent ez a kifejezés : hidrostatikai nyomás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika általános iskola 7.o.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, `p=frac{F}{A}=frac{"36 kg"cdot10frac{m}{s^2}}{"0,04 "m^2}="9000 Pa"`

2, `p=frac{F}{A}=frac{"6000 kg"cdot10frac{m}{s^2}}{"1,4 "m^2}="42857 Pa"`

3, A hidrosztatikai nyomás a folyadék súlyából származó nyomás. A folyadék a súlyának megfelelően nyomja a tartály falát, az alatta lévő folyadékréteget, stb. Fontos, hogy a súlyerőből származik, tehát a súlytalanság állapotában nem lép fel, hiába rendelkezik a folyadék tömeggel.
2