Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Sziasztok! köszönöm előre is:

hány év alatt növekszik háromszorosára egy bankban elhelyezett betétünk ha a kamat 4,7%
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Így számolod:

`x*(1+4.7/100)^n=3x` , ahol `x` a betett pénz, `n` pedig az évek száma.

Szóval nem számít mennyi pénzről van szó, osztod x-szel

`1.047^n=3` (logaritmus segít)

`n*log1.047=log3`

`n=(log3)/(log1.047)` `approx` 23,92

Tehát `ul("24 év múlva")` lesz háromszorosa a betétünk.
2